Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Candida > Candida niet de oorzaak van fibromyalgie

Candida niet de oorzaak van fibromyalgie

Fibromyalgie en Candida: een verbinding tussen enkele begrippen waardoor veel fibromyalgie patienten wat nerveus worden. Er zijn leken binnen de groep van therapeuten, die de zogenaamde levend bloed analyse gebruiken en bij fibromyalgie patienten menen Candida in het bloed te zien. Dit is totaal misleidend, Candida gisten in het bloed kunnen alleen gezien worden bij stervende patienten, die op een intensive care liggen en ernsige immuunstoornissen hebben. Er zijn dan zoveel van die gisten in het bloed, dat je inderdaad er enkele per gezichtsveld van de microscoop kan zien. Maar bij mensen die niet zo ziek zijn, kunnen met de microscoop absoluut geen Candida gisten gezien worden.

De relatie tussen Candida en fibromyalgie is ook nooit bewezen. In het internet zijn allerlei verhalen over deze relatie. Zo kan een citaat uit een Nederlandse website gevonden worden:

‘Uit onderzoek is verder gebleken dat 80 van de 100 fibromyalgie patiënten lijden aan Candida albicans schimmelinfectie.’

Een zoektocht op de grootste database Pubmed levert echter geen enkel artikel op over Candida en fibromyalgie! Dus wat dat dan voor onderzoeken zijn die op het internet besproken worden, is geheel onduidelijk.

Fibromyalgie: geen ontsteking met Candida!

Fibromyalgie is dus geen chronische ontsteking met Candida. Ook de relatie tussen hypoglycemie en fibromyalgie berust op een hypothese. Wel kan het belangrijk zijn om te letten op eventuele overgevoeligheden voor voedsel. Bekend is dat suiker en volle (zoete) melk bij fibromyalgie niet goed kunnen zijn, en vooral de vermoeidheid kan laten toenemen. Dit berust echter meer op de ervaring, dan dat daarnaar goed onderzoek gedaan is.

Wij adviseren fibromyalgie patienten altijd om eens te kijken naar suiker en volle melk gebruik, en dat eens te onderzoeken door het enkele weken te mijden, en dan te voelen of er een verandering is.

Beoordeling

Als een therapeut bij een fibromyalgie patient Candida diagnosticeert, vraagt u dan uw geld terug. Dit is aanwijsbare onzin, en met levend bloed analyse of bioresonantie ook niet te diagnosticeren. Elke therapeut die deze diagnose stelt bij fibromyalgie is het rode stoplicht waard. Nooit is op enigerlei wijze bewezen dat er een verband bestaat tussen Candida en fibromyalgie.

Berichten

  1. Hannah schreef:

    Even kort, ik heb Fybromyalgie, Artrose, ME en Candida.
    Mijn Bioresonantie arts kon mij inderdaad daar niet bij helpen, maar een dieet wel, het is wel moeilijk om op 52 jarige leeftijd al jaren te moeten opletten wat je eet ook in Restaurants, zodat ik het niet zuur krijg en mijn lichamelijke ongemakken vererger.
    Het zit allemaal in 1 lichaam, maar ik moet ze bijna allemaal anders behandelen en mee omgaan. Zalfje hier pilletje daar. Ik heb mijn lichaam onder controle gekregen door mijn Spycholoog en de niet Reguliere kant. Vooral nu Reiki en meditatie, Geloof in God en bij jezelf blijven. Allemaal niet makkelijk hoor, maar als je zelf resutaat ondervind, blijf je het wel doen.
    Ik hoop dat ik hier andere mee kan helpen, na zelf 25 jaar zoeken wat heb ik nou.
    Groetjes Hannah

  2. .. schreef:

    Ik heb waarschijnlijk candida, maar ik wilde alleen zeggen dat het onzin is dat je niet beiden kunt hebbem zoals Hannah al zegt. Het is misschien zo dat fybro en candida geen verband houden, maar dat betekend niet dat je het niet beiden kan hebben.
    Groetjes

  3. Annie de Bruin schreef:

    Na jaren schimmel- en andere infecties heeft mijn huisarts de schimmel laten onderzoeken. Candida Albican. Ik had het woord nog nooit gehoord. Met googlen op internet was voor mij snel duidelijk dat ik veel problemen had die vermoedelijk veroorzaakt werden door de schimmel. Het afweer systeem werk zich suf maar kan het niet onder de knie krijgen. Ik voelde mij zo rot dat ik niet wistt hoe ik ooit mijn pensioen moest halen. Vanwegen het zeer strenge dieet ben ik niet gelijk maar uiteindelijk toch naar een orthomoleculair arts gegaan. Heb de candida scotenlijst ingevuld en een levend bloed test laten doen en daar werd wel degelijk gist vlokken in mijn bloed waargenomen. Met Chineesche kruiden, voedingsupplementen en een heel streng Candida dieet (zeer suiker en gist mijdend) voelde ik mij na een maand als herboren. Ik had energie voor drie en kon mij niet herinneren dat ik me zo goed had gevoeld. Mijn vroegere yoga lerares zij altijd: “je hoeft het niet van mij aan te nemen wat ik zeg, probeer het maar uit”. Dat is wat ik gedaan heb en adviseer.
    Als je ziek bent, doe iets voor jezelf en verwacht niet dat de oplossing altijd van artsen komt. Neem het heft in eigen handen. Doen!!! Ik gun ieder de energie die ik dagelijks ervaar, vandaar mijn verhaal.

  4. IgE zit op de slijmvliezen en zit meestal vast op basofiele granulocyten, die histamine vrij laten bij binding aan antigeen. Dit is ook de oorzaak van allergische reacties, die gekenmerkt worden door bijvoorbeeld rode ogen en een rode neus vanwege de vasodilatieve (vaatverwijdende) werking van histamines. Tegen het overdreven vrijlaten van histamine kan men anti-allergische middelen (zgn. anti- histaminica) nemen die de werking van histamine tegengaan.

    Een IgE reactie is direct gemdieerd. Dit betekent dat je direct een reactie bemerkt als je met een bepaalde stof in aanraking komt, via de mond, maag, darmen of de huid of de longen. We noemen zo een reactie een -allergie-. Een IgE reactie tegen een bepaald voedingsmiddel noemen we een -voedingsallergie-.

    In de wetenschap is de term -allergie- en-voedingsallergie- vastgelegd geworden. Dit is om duidelijk te laten zijn welke een reactie van het immuunsysteem betreft.*)

    *) Nomenclature: Johansson SG, Hourihane JO, Bousquet J, Bruynzeel-Kooken C, Dreborg S, Haahtela T, et al. EAACI nomenclature task force, Allergy 2001,

    IgE activeert mastcellen en het vrijkomen van histamine.

    Mastcellen gaan vanuit het beenmerg via het bloed naar de verschillende weefsels van
    het lichaam: lever, lymfeklieren, alle organen, Ze dringen door de wanden van de
    bloedvaten heen en nestelen zich in de onmiddellijke omgeving van die bloedvaten, in
    geringe hoeveelheden. Ze gaan de weefsels afschermen tegen de agressie van de
    indringers, die proberen het lichaam binnen te dringen (infecties). Ze hebben dus een
    taak in de bescherming en de verdediging.

    Mastcellen zijn chemische bommen. Ze zitten propvol met kleine bolletjes vol
    chemische stoffen: histamine, prostaglandines, cytokines ,… Ze laten die stoffen vrij
    als ze geactiveerd worden, of een signaal krijgen van een andere cel bijvoorbeeld een
    cel van de huid of een andere witte bloedcel. Deze zendt zo een signaal uit als er iets
    ongewoons voorvalt op die plaats: een trauma of een infectie.
    Hier is het bewijs dat het niet zo onschuldig is als de weten schap zegt..
    Het via het beenmerg je bloed in
    En ik denk dat het idd fybromogie veroorzaakt..

    Ik ben er nog niet helemaal uit heb een zieke zoon en wil hem graag helpen..

    Ik ben net begonnen met de site.
    Maar het is onzin dat candida je bloed niet in kan..

    De wetenschap zegt het zelf hierboven

    Jack van optimale gezondheid
    Heeft al veel onderzoek gedaan

    Ik hoop dat je hier je antwoorden krijgt

    Lees maar in het rapport hierboven

    Liefs Danielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.