Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Meest gebruikte behandelwijzen > Fytotherapie > Cranberry, veenbessen en bloedverdunners

Cranberry, veenbessen en bloedverdunners

Share |
Warfarine is een bloedverdunner. Er zijn aanwijzingen dat de werking van warfarine versterkt wordt door veenbessen.

In een studie uit 2008 bleek dat er een mogelijk versterkt effect kan optreden van de bloedverdunner warfarine, bij gelijktijdig gebruik van de veenbes. Omdat veenbessen of cranberries veel gebruikt wordt om blaasinfecties te voorkomen, is dit goed om te weten. Meldt altijd kruiden en supplementen gebruik aan uw huisarts en apotheker, dan kunnen ze daar rekening mee houden! [1]

Referentie

[1] Mohammed Abdul MI, Jiang X, Williams KM, Day RO, Roufogalis BD, Liauw WS, Xu H, McLachlan AJ. | Pharmacodynamic interaction of warfarin with cranberry but not with garlic in healthy subjects. | Br J Pharmacol. | 2008 Aug;154(8):1691-700. doi: 10.1038/bjp.2008.210. Epub 2008 Jun 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *