Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Cholesterol > Cholesterol en alternatief

Cholesterol en alternatief

Te hoog cholesterol kan met verschillende alternatieve methoden behandeld worden, en we moeten daarbij in ons achterhoofd houden de hele discussie die momenteel woedt over de 'cholesterol-maffia'. Natuurlijke manieren om cholesterol te verlagen zijn er legio, maar niet alles is even goed bewezen. Van de enigszins aannemelijke mannieren om cholesterol te verlagen noemen we:

Alfalva zaad, artichoke extract, avocado’s, walnoten, groene thee, knoflook, noten zoals macadamia noten, olijven, yoghurt, sinaasappelen; veel dieet componenten dus.

Berichten

  1. joannes schreef:

    alpro producten werken ook prima.
    vlozaad of psylliumvezels.gedroogde pruimen met veel antioxidanten ,even als goji bessen in gedroogde vorm ,of capsules poedervorm,en spirula algen in tabletvorm.
    ik gebruik nu sedert twee maanden deze producten en je cholesterol is gezakt van 7.3 naar 5.8.zonder dat ik andere medicatie slik zoals stavastine.

  2. joannes schreef:

    heet natuurlijk niet anoniem heet Joannes

  3. Anonymous schreef:

    Ik wil graag eea. wat beter toelichten ivm. het verbeteren en verlagen van mijn cholesterol, ik had verleden jaar begin 2008 erg veel problemen met de stof statine in lipitor. Ik heb dat middel een aantal jaren geslikt , maar kreeg al meer problemen met me gezondheid, en neuropatische klachten begonnen de overhad te nemen. Rugpijn en nieren en benen (kramp)buikpijn
    Ik ben toen op deze site, me gaan verdiepen in het gevolg en de werking van dat en andere merknamen van de stof statine.
    wat scherts mijn verbazing dat het als werkzame stof gevaarlijk wordt als je boven de 55 /60 jaar bent. daar het dan meer slecht dan goed doet in je lichaam, en averechts werkt. En tevens ook dodelijk kan tegenwerken, met deze gedachte ben ik mede in contact gekomen met een zeer goede vriendin en vraagbaak, die ik al een poos raadpleeg voor verschillende alternatieve medicatie, ook ivm. mijn diabetes zijnde .
    waar na we samen en zij ook weer in overleg met haar behandelende Arts (Accupuncturist)
    een plan op gesteld hebben om te stoppen met diverse reguliere medicijnen waar onder dus lipitor en meerdere blokkers en bloeddrukverlagende medicijnen. En te starten met de voornoemde medicatie. en dat het na een half jaar zo`n geweldig resultaat heeft gegeven dat ik dus geheel overgegaan bent op het gebruik van die supplementen en medicatie. met het gevolg dat ik afgelopen december wederom voor controle moest voor de algehele check-up van hart en diabetes.
    dus na het gebruikelijk hart filmpje en de bloed testen kom ik in de spreekkamer bij mijn cardioloog,
    hij ziet me aan en zegt het gaat redelijk goed niet zo te zien ,filmpje oke Hba1c goed (Is voor de Suiker)
    al het andere gaat ook goed. zij ik tegen hem Ja voel me ook een stuk beter als 8 maanden terug. mooi dus geen problemen dan ? ik zeg nee, en wel een vraagje? vertel zegt hij,wel hoe is het dan mogelijk dat het zo goed gaat, en dat zonder Medicatie die U me voorgeschreven hebt, wel ze mond viel open . en toen zij hij hoe zo? nu ik gebruik nu al een 9 maanden alternatieve genees middelen en niks anders?en heb een bloeddruk van een jonge vent (ben het niet meer jammer genoeg) 62 jaar pas .zegt hij tot mijn stomme verbazing. nou als je je daar goed bij voelt ga daar gewoon mee door dan.
    ik vind het het mooiste dat het uit zijn mond kwam.
    Vertelde hem ook dat ik dat zeker blijf doen. het werkt echt. dit nog even ter verduidelijking van het vorige.

  4. haitze schreef:

    Wetenschappelijk bewezen dat wanneer men 5-10 gram koenjit per dag inneemt, men geen last meer heeft van te hoge cholesterol.

    1. Mevr.L.de Groof schreef:

      Haitze,hoe neemt men de hoeveelheid koenjit in?want heb hier wel oren naar en veel gezonder lijkt me als die reguliere gifzooi.
      Graag hoor ik van u en verblijf m.v.g

  5. joannes schreef:

    Meer kans op diabetes door cholesterolremmers
    21 Februari 2010 .Wie statines (cholesterolremmers) gebruikt heeft een licht verhoogde kans op diabetes type 2. Dat schrijft een Internationale groep onderzoekers in The Lancet. Een van de auteurs is prof. dr. Rudi Westendorp van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). “Het effect is het grootst bij ouderen.” Statines blijken de kans op diabetes te verhogen. Maar die verhoging is licht: behandeling van 255 patiënten met statines gedurende vier jaar resulteert in een extra geval van diabetes.

    De onderzoekers analyseeerden in een zogenaamde meta-analyse 13 grote statine studies, waar in totaal 91.140 patiënten aan hadden deelgenomen. In de tijd dat de patiënten vervolgd werden (gemiddeld vier jaar) kregen 2226 statineslikkers en 2052 nietslikkers diabetes. Op basis hiervan berekenden de onderzoekers dat gebruikers van statines 9 procent meer kans hebben op het ontwikkelen van diabetes type 2 dan niet-gebruikers. Het risico was vooral vergroot bij oudere patiënten. Hoe het komt dat statines de kans op diabetes type 2 verhogen is nog niet bekend.

    Hart- en vaatziekten
    Prof. dr. Rudi Westendorp, hoogleraar Ouderengeneeskunde in het LUMC: “Het risico om diabetes te krijgen door het slikken van statines is laag en weegt niet op tegen het aantal gevallen van hart- en vaatziekten dat met statines voorkomen wordt. Dit onderzoek biedt dan ook geen aanleiding om de richtlijnen voor het voorschrijven van statines aan te passen. Wel is het goed om, zeker bij oudere statine patiënten, goed te letten op signalen die op diabetes kunnen wijzen.”

    PROSPER-studie
    De PROSPER-studie (PROspective Study of Pravastatin in the Elderly at Risk) is een samenwerkingsverband tussen het Leids Universitair Medisch Centrum, de Universiteit van Glasgow in Schotland en de Universiteit van Cork in Ierland. Tussen 1997 en 1999 zijn 5804 mensen tussen de 70-82 jaar geselecteerd om mee te doen aan dit onderzoek. De helft van deze mensen heeft het cholesterol verlagende middel pravastatine gekregen en de andere helft een placebo.
    (is voor het grootste gedeelte wel overgenomen) .

    maar wil even een kanttekening er bij plaatsen , en wel het volgende . het is en blijft een misdadige voorlichting om te beweren dat het werkelijk helpt om patiënten op hogere leeftijd dit middel voor te schrijven , omdat het de afbraak van spierweefsel versneld en tevens de goede HDL-C ,in het lichaam afbreekt wat een evenwichtige balans op het Cholesterol moet reguleren.
    Beter is om de stavestine te weren , en op een alternatieve medicatie over te gaan wat bijzonder goed werkt, en derhalve de slechte LDL-C remt, en het goede HDL-C versterkt om zo Uw lichaam te stimuleren op genezing ipv. afbraak.

    Zelf heb ik reuze baat bij Psylliumzaad.(vlozaad) 1x daags een eetlepel door bv. de Yoghurt.
    en veel antioxidanten waaronder Gojibessen wat ik ook al in een bovenstaand vorig artikel genoemd hebt.
    Tevens matig met kaas en melk producten te zijn . dat is net zo goed in de werking om het cholesterol naar beneden te brengen. en veel gezonder voor het lichaam.
    Want ik zelf ,als diabetes patiënt Type 1 , weet wat statines aan richt in je lichaam , en daar is geen lobby van de statines tegen opgewassen om me om te praten.

  6. wim schreef:

    Een heel goed alternatief voor statines is vitamine B3 ook wel niacine genoemd. In het AMc te Amsterdam wordt dit voorgeschreven ter behandeling van Hoog Cholesterol en triglyceriden en met succes.
    Ik kan niet tegen statines mijn alat en asat (leverfunctie) vertoonden afwijkende waarden bij gebruik. Sinds ik niaspam (Niacine flush Free) gebruik is mijn Cholesterol gedaald tot prima waarden en mijn triglyceriden van 11.2 terug naar 2.7.
    Ik leef zonder statines en al haar nare bijverschijnselen

    1. Annelies schreef:

      Hoeveel van de B 3 moet je dan per dag gebruiken ?

  7. Jaap schreef:

    Big Farmabusiness.
    Lees onderstaande link. Pas op met statines slikken!!!

    http://www.gezondbeterworden.nl/digitaal-tijdschrift/de-cholesterol-leugen.html

  8. w.v.d.warenburg schreef:

    heb bechterew en forestier en kreeg preventief statinus naar 4 omleidingen
    enkels en been spieren verstijven wat kan ik er aan verbeteren? en spuit ook nog enbrel

  9. Rowie schreef:

    Waarom staat de eenvoudige appel, of appelazijn er niet bij??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.