Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Dorn-methode

De Dorn-methode is een vorm van subtiele manuele therapie, waarbij wervels en bindweefsel voorzichtig gemanipuleerd worden. Kenmerkend voor deze vorm van manipuleren is, dat tijdens de manipulatie de patient met de benen of armen zwaait. Zo kunnen met geringe druk grote effecten bereikt worden, aldus de Dorn therapeuten.


 

en 

De Dorn methode is in Duitsland ontwikkeld door Dieter Dorn. Het is een alternatief voor het zogeheten ‘kraken’.

In deze therapie zijn tevens aspecten van meridiaan behandeling volgens de acupunctuur te vinden. Ook speelt verschil in beenlengte een belangrijke rol bij de verklaring en behandeling van rugklachten. De effectiviteit van deze methode is nog niet uitgebreid onderzocht.

Vooral bij klachten van rug en nek kan deze methode zinvol zijn.

Bron

Berichten

  1. Jeannet Botter schreef:

    Bovenstaande filmpjes geven mijns inziens géén goede weergave van de Dorn Methode. Dieter Dorn voert de handelingen eenvoudiger uit dan hier getoond!
    Zelf ben ik door hem opgeleid en geef ook de training zoals hij dat tot voor kort zelf ook nog deed. Eenvoudig, duidelijk en in 1 dag!
    Ik sta helemaal achter deze methode door de eenvoudige theorie die er achter zit. Dieter Dorn noemt het een Methode en absoluut geen therapie, omdat je het sámen met je client moet doen.

    meer info: http://www.dorn.nl

    Met vriendelijke groet,
    Centrum Biru Kai
    Jeannet Botter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.