Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > BTW plannen staan haaks op EU beleid

BTW plannen staan haaks op EU beleid

De plannen om BTW te heffen op complementaire en alternatieve geneeskunde zijn in strijd met het voornemen van de Europese Unie om de regelgeving te vereenvoudigen. Ook wil de Europese Unie grensoverschrijdende activiteiten stimuleren. Als Nederland als enige Europese lidstaat BTW zou gaan heffen op de complementair werkende artsen die hier te lande werkzaam willen zijn, dan zou ons kleine landje zich gaan isoleren.

In het Eerste voortgangsrapport inzake de strategie voor de vereenvoudiging van de regelgeving, Brussel 14.1.2006 COM(2006) 690 staat op bladzijde 17 het volgende:

Vereenvoudiging van BTW-verplichtingen, bijvoorbeeld het elimineren van fiscale hinderpalen bij grensoverschrijdende activiteiten door de invoering van regels ter compensatie van belastingverlichting voor bijdragen aan pensioenplannen in de EUlidstaten, hetgeen zowel migranten als grensoverschrijdende dienstverleners zal helpen;

Dus staatssecretaris van Financien: stop het onnodige compliceren van de medische zorg met de invoering van de BTW.

Zeker nu niet omdat de EU juist de administratieve lasten duidelijk wil verminderen, zie bladzijde 4 van de Tweede strategische evaluatie van betere regelgeving in de Europese Unie, Brussel 30.1.2008 COM 2008 (32):

In januari 2007 heeft de Commissie een actieprogramma voorgesteld om de administratieve lasten die op ondernemingen in de EU wegen, tegen 2012 met 25 % te verminderen. In maart 2007 heeft de Europese Raad het actieprogramma bekrachtigd.

Graag attendeert IOCOB de staatssecretaris van Financien tevens op het volgende citaat in "het Tweede voortgangsrapport inzake de strategie voor de vereenvoudiging van de regelgeving, Brussel 30.1.2008, COM 2008 (33) bladzijde 2":

De inspanningen zijn vooral gericht op projecten die wezenlijke voordelen voor stakeholders met zich zullen brengen, bijvoorbeeld voor kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) of individuele ondernemers, die nog te vaak met onevenredig zware regelgeving geconfronteerd worden.

Duidelijker kan het niet. Nederland dient zich hier te richten op het beleid van de EU in plaats van zijn eigen kortzichtige belangen centraal te stellen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.