Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Top menu > Supplement gaat digitaal

Supplement gaat digitaal

Het tijdschrift Supplement, zich richtend op de integratie van reguliere en complementaire vormen van zorg, gaat digitaal. Terwijl de media vaak een polariserend beeld schetsten, groeit in de praktijk het inzicht dat iedereen meer baat heeft bij samenwerking van reguliere en zinvolle complementaire zorgvormen. Sterker nog, als je nadenkt bestaan er helemaal geen alternatieve en reguliere geneeswijzen, want er is maar een vorm van geneeskunde, namelijk een goed doortimmerde, en duidelijk getoetste en bewezen effectieve en veilige geneeskunde....

Het tijdschrift Supplement heeft al ruim 10 jaar, net als stichting IOCOB, ten doel om helderheid te verschaffen over de zin en onzin van complementaire en alternatieve behandelwijzen en om als onafhankelijke waarnemer hierover te berichten.

Tevens streeft Supplement ernaar om op een neutrale manier de samenwerking tussen de reguliere en complementaire behandelaars in beeld te brengen. Elke uitgave van Supplement is voor een deel gewijd aan een thema, zoals ‘Het Hart’, ‘Psychologie’ of ‘Pijn’. Het thema wordt vanuit verschillende invalshoeken belicht. Zo is er het interview met een arts of specialist die complementaire behandelwijzen toepast in zijn of haar praktijk. Ook zijn er allerlei rubrieken die de lezer op de hoogte brengen van actuele ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld acupunctuur, Ayurveda, en voeding. beleid, wetenschap terwijl (Europese) wet- en regelgeving eveneens aan bod  komen.

Met het oog op de komende ontwikkelingen in de uitgeverswereld heeft Supplement voorbereidingen getroffen voor een digitale versie en is dan ook te lezen op de polulaire I-pad. Hier een demo van Supplement digitaal.

Voor meer informatie over het tijdschrift Supplement, klik op www.sup.nl.
Voor een uitgebreide toelichting op het digitale abonnement mail naar mischa@sup.nl

Berichten

  1. Cryptocheilus schreef:

    Mag ik even iets kwijt? Ja? Dank u.

    Wanneer is dit stukje geschreven? En eventueel door wie?

    Ik ben negatief tevreden over dit soort info bij het IOCOB. Als ik op de column ‘Nieuws’ druk krijg ik geen nieuws. Oude artikelen.

    Het “nieuws” staat in een klein kadertje op de homepage.

    Dat is ook het probleem bij alle artikelen op de site. Er is geen enkele aanwijzing m.b.t. datum en dus actualiteit van de artikelen.

    Vreemd. Vindt U niet?

  2. thalamuusje schreef:

    Cryptocheilus: Ben tegen hetzelfde aangelopen. Aanvankelijk was ik erg enthousiast over het bestaan van een dergelijke site, die de keuzevrijheid en emancipatie van patienten aanzienlijk kan vergroten.

    Echter, ook via de mail werden mijn vragen nauwelijks of niet beantwoord.

    Dit alles geeft mij de indruk dat het hier gaat om een vastgelopen en naar binnen gekeerde groepring gaat. Deze groepering geeft alleen informatie waar zij zelf behoefte aan heeft, en gaat daarbij voorbij aan waar hun doelgroep behoefte aan heeft.
    Helaas wordt hiermee de doelstelling niet behaald.

    Ik wilde zoveel mogelijk patienten in mijn eigen omgeving naar deze site gaan doorverwijzen, maar dat laat ik nu maar achterwege. Ik kom zelf namelijk toch graag wat beter onderbouwd over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.