Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Top menu > Integrative Care for the future congres 2011

Integrative Care for the future congres 2011

Na een groot succes in 2009 met het congres " Care for the Future" heeft Supplement  dit jaar tevens een congres georganiseerd met als thema integrale oncologie. Op 11 en 12 maart 2011 organiseert Supplement het 2e internationale “Integrative Care for the Future” congres: The Future in Cancer Care. Dit programma is tot stand gekomen met dank aan en met medewerking van het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York. Het programma zal met name interessant zijn vanwege het oncologische karakter. Ziekenhuizen moeten straks zelf een zodanig zorgaanbod hebben dat  zij door de patiënt gekozen zullen worden om zich te laten behandelen (Marktwerking in de zorg). De informatie die het congres naar voren zal brengen is juist hiervoor heel geschikt, beoogt  patiënten in hoge mate tevreden te stellen en is innovatief voor Nederland. Zie de flyer voor meer informatie.

Complementaire interventies zijn essentieel in oncologie om de volgende reden: Chemotherapie en andere kankerbehandelingen kennen zeer zware bijwerkingen die vaak de oorzaak zijn van het voortijdig stoppen met de behandeling. Dit gegeven vermindert de voordelen van de kankertherapie.

Complementaire interventies kunnen de bijwerkingen verminderen en de kwaliteit van leven verbeteren. Door het beheersen van de bijwerkingen verbetert de therapietrouw van de patiënt. Het is een innovatieve, goedkope en effectieve manier om pijn en lijden te verminderen hetgeen hen in staat te stelt hun therapie te volbrengen en zo hun leven te verlengen. Er is daarnaar veel onderzoek gedaan in de VS en andere landen en de resultaten dragen een sterk bewijs aan voor de toepassing van complementaire interventies in de reguliere oncologie.

De eerste dag zal in het teken staan van ronde tafeldiscussies met prominente wetenschappers over evidence based richtlijnen voor complementaire therapieen bij de behandeling van kanker, workshops over acupunctuur, mind-bodytechnieken, integratieve oncologie voor verpleegkundigen en integratieve geneeskunde bij kinderen.

De tweede dag van het congres is plenair en staat in het teken van complementaire technieken bij kanker. Er zal onder andere de plaats worden besproken van acupunctuur, body-mind technieken, voeding en supplementen.

Dit congres is een unikum op het gebied van integrale geneeskunde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.