Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Individuele patienten gegevens meta-analyse

Individuele patienten gegevens meta-analyse

Individuele patienten gegevens meta-analyse, een hele mondvol, en die kwam in het Engels uit de mond van de vice voozitter van de Raad van Bestuur van het UMC te Nijmegen, Prof. dr. P. Smits tijdens het uitreiken van de Nederlandse Galenus prijs. Of om precieser te zijn:

Individual Patient Data Meta-analysis, de kern van de nieuwe geneeskunde voorbij aan de dogmatische EBM. Wat we hier op IOCOB al veelvuldig hoorden door o.a. professor Ludwig von Feyerabend, horen we nu eindelijk in ons eigen land van een van de meeest vooraanstaande artsen en hoogleraren. S

mit gaf in zijn toespraak aan dat de EBM als groot nadeel heeft dat de patient die er bestudeerd wordt, niet bestaat. De gemiddelde mens, die ontmoeten we ook nooit!

Vandaar zijn oproep om te komen tot een geindividualiseerde geneeskunde. Dat is wat wij al jaren roepen. Eindelijk dringt er wat licht binnen in het dogmatische academisch-medische bolwerk. 

Smit’s hele voordacht over de kwaliteit en de veiligheid van farmacotherapie staat in de Nederlandse Galenus Prijs 2012, mei/juni 2012.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.