Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Complementaire behandelwijzen > Maatschappij > Cannabis: veiliger en meer bewezen dan vele door de overheid goedgekeurde geneesmiddelen!

Cannabis: veiliger en meer bewezen dan vele door de overheid goedgekeurde geneesmiddelen!

Share |
Medicinale Canabis

Medicinale Canabis

Het moet eens uit zijn met die hetze tegen de Cannabis plant door overheden. Er zijn meer studies die de werking en de veiligheid van Cannabis ondersteunen dan menig geneesmiddel van de grote farma, die door de Europese of de Amerikaanse overheid zijn goedgekeurd.

Marijuana Backed By More Studies Than Most FDA Approved Pharma Drugs

lezen we in een recente nieuwsflits. Terwijl vele door overheden goedgekeurde middelen gebaseerd zijn op zeer mager onderzoek, een enkele studie hoogstens, zijn er voor Cannabis honderden studies aan te wijzen die de therapeutische waarde ervan bewijzen. En de veiligheid. Want dat gezeur over bijwerkingen van Cannabis is alleen maar gezift in de marge, vergeleken met de enorme bijwerkingen van andere middelen. Vergelijk het profiel van de bijwerkingen van Cannabis maar eens met de bijwerkingen van moderne middelen tegen depressie of schizofrenie. Daarbij vergeleken is Cannabis een engeltje.

Alleen maar omdat de heersende maatschappelijke leiders angstig zijn voor ‘high’ wordt deze bijzondere plant in de ban gedaan. Gelukkig is Nederland een uitzondering aan het worden, naast Canada en nog enkele verlichte landen. Maar in Europa zijn er ook landen die nog in de donkere middeleeuwen leven, zoals Noorwegen, waar elk gebruik van Cannabis strafbaar is. Ook medisch gebruik. Wat een armoede.

Wietolie wordt wereldwijd steeds meer genoemd als een bijzonder preparaat. Maar daar onderzoek naar doen is zelfs in Nederland onmogelijk. Lach niet, maar als je arts je medicinale Cannabis voorschrijft, en hij zou samen met je er olie van maken, is hij strafbaar. Nou ja. Ook wij zijn nog niet geheel verlicht in Nederland.

Lees ook over wietolie.

Berichten

  1. Dick Deibel zegt:

    Medicinaal gebruik in veel gevallen perfect! Juist niet high worden (weinig THC). Pas bij Bedrocan in NL geweest. Mijn complimenten voor de kweek voor medicinale doeleinden. Inderdaad ook in Canada en Tsjechië! Zeer professioneel en effectief! Een zegen voor de patiënten.

  2. ©RMP zegt:

    Er moet duidelijkheid komen over vergoeding van medicinale cannabis door zorgverzekeraars. Het kan niet zo zijn dat men voor de bühne suggereert 100% te vergoeden en dat in de ‘kleine lettertjes’ vervolgens beperkt tot max 100 euro en uitsluitend voor mensen met een levensverwachting van minder dan 3 maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *